Vladimir Putin: My neodcházíme od dolaru, to dolar odchází od nás! Rusko prodá Turecku, členské zemi NATO, protivzdušný systém S-400 bez použití amerického dolaru a SWIFTu! Brzy takto bude Rusko do Evropy prodávat i plyn a ropu! A to už stojí neoconům za

29.11.2018 10:57

Vladimir Putin: My neodcházíme od dolaru, to dolar odchází od nás! Rusko prodá Turecku, členské zemi NATO, protivzdušný systém S-400 bez použití amerického dolaru a SWIFTu! Brzy takto bude Rusko do Evropy prodávat i plyn a ropu! A to už stojí neoconům za rozpoutání války s Ruskem na základě zinscenované provokace v Kerčské úžině! Ministr zahraničí Petříček ztropil ostudu a skandál, v Moskvě ho označili za trolla na vodítku pana Pocheho! Známe podrobnosti!

Všechno, co se teď děje, souvisí s koncem dolaru. Takhle stručně bychom to mohli shrnout a jít na kafe, bez jakékoli další diskuse. Jenže tak lehké to není, takže i následující události si musíme vysvětlit. Vladimir Putin opět řádil, tentokrát v Moskvě v panelové diskusi na VTB Capital Investment Forum 2018 – Rusko volá, což je každoroční ekonomické fórum a interaktivní akce, kde prezident Vladimir Putin a vybraní hosté z celého světa odpovídají na otázky novinářů. Redaktor turecké televize se zeptal Vladimira Putina, jak je to s tím odcházením Ruska od dolaru a proč mnoho politiků, nejen z Ruska, nadále používá dolar pro mezinárodní kontrakty, státní půjčky a úvěry, když se neustále hovoří o diverzifikaci platebních metod, a to především proto, že americký dolar přestává být stabilní a použitelnou měnou. Americká vláda používá dolar a také SWIFT jako vidle proti zemím, které nechtějí hrát podle amerických pravidel.

Vladimir Putin v diskusním panelu “Rusko volá!”

Vladmir Putin překvapil přítomné v sále, když jim sdělil, že Rusko neodchází od dolaru, ale dolar odchází od Ruska. Tím de facto shrnul ten základ celého problému, kdy dosud jednotlivé země neměli důvod od dolaru odcházet, protože dolar je podložený světovým obchodem s ropou (funkce petrodolaru), a to byla dosud jakási jistota toho, že se dolar nepřemění na kus bezcenného inflačního papíru. Jenže, co se nestalo, přišlo něco, co nikdo před lety nečekal. Americká vláda začala uvalovat sankce na řadu zemí světu skrze zákaz používání dolaru pro bankovní transakce, úhrady a vyrovnání za uzavřené smlouvy mezi dvěma subjekty, z nichž jeden je sankcionovaný vládou USA. První výstraha, že se něco děje, přišla už před lety, což zaregistrovali i všichni občané v ČR a na Slovensku.

Celosvětové řádění amerických sionistů se dotýká každého i v České republice

Když si jdete založit účet do banky, musíte svým podpisem stvrdit souhlas s dokumentem FATCA, který ve zkratce uděluje bance z vaší strany oprávnění poskytnout údaje o vašem účtu vládě Spojených států amerických pro daňové účely. Aby bylo jasno, netýká se to jen případu, kdy si otevíráte v ČR devizový účet v amerických dolarech, ale týká se to všech účtů ve všech měnách a hlavně tedy i v českých korunách. Smlouvu FATCA odmítlo s USA podepsat Rusko, dále nepodepsala Venezuela, Írán a velká část zemí Afriky [1]. Problém ve smlouvě FATCA spočívá v trans-teritorialitě amerického práva i v případě, že bankovní účet v signatářské zemi otevírá osoba, která není občanem USA, nemá ani zelenou kartu (trvalý pobyt v USA) a není příslušníkem amerických ozbrojených sil. 

Smlouva se tak vztahuje na všechny občany signatářských zemí, které do USA ročně posílají kompletní seznamy svých bankovních klientů. Redakce Aeronetu několikrát upozorňovala vybrané politiky z SPD a KSČM, aby usilovali o změnu smlouvy tlakem na vládu Andreje Babiše, neboť smlouva je v rozporu s ochranou osobních údajů občanů České republiky, a to zejména podle nových regulací GDPR, protože americká vláda informace o klientech evropských bank používá k dalšímu zpracování ze strany amerických zpravodajských agentur, bez souhlasu občanů EU a dochází k uchovávání dat o evropských občanech na serverech americké vlády v USA. Více o této věci zde. Jenže FATCA, která byla v Evropě zavedena v roce 2015, byla pouze předstupněm odchodu od amerického dolaru.

Americký gangsterismus s vlastní rezervní měnou přesáhl únosné meze, Rusko, Čína i Německo se zbavují dolarových rezerv

Po nástupu Donalda Trumpa do funkce prezidenta USA používá americká administrativa novou sankční metodu blokace dolarových transakcí skrze bankovní systém SWIFT. Ten je sice mezinárodní a se sídlem v Bruselu, jenže představenstvo SWIFTu je složeno ze zástupců velkých světových a nutno dodat židovských bank, kde většinu v představenstvu SWIFTu drží zástupci amerických bank, kteří mají majoritní většinu při hlasováních. Americká vláda tak skrze své zástupce ve SWIFTu může zablokovat jakoukoliv banku na světě a jakoukoliv její platební operaci, která je provedena skrze SWIFT a/nebo pomocí amerického dolaru. A právě tento krok je hlavním důvodem, proč svět začal od dolaru odcházet. Evropská unie chce nadále kupovat íránskou ropu, a to i po opětovném uvalení sankcí na Írán ze strany USA. Je proto jasné, že EU už nebude moci nakupovat íránskou ropu za dolar, protože swiftová dolarová platba by do Teheránu nikdy nedošla.

Stejně tak ani Teherán by za dolar nic nemohl ve světě nakoupit, protože platba za zboží v dolarech poslaná přes SWIFT by prostě prodejci zboží nedošla. A stejné sankce s dotýkají i Ruska a ruských podniků, bank a firem. Jak Vladimir Putin uvedl, Turecko chce od Ruska koupit protivzdušný kompex S-400, ale nastal problém. Na ruskou firmu vyrábějící S-400 komplexy, Almaz-Antey, což je ruská státní firma, byly uvaleny sankce USA [2] a k těmto sankcím se přidala i Evropská unie. Vladimir Putin tudíž s Tayyipem Erdoganem dohodl, že platba za systém S-400 proběhne “v jiné měně”. Aniž by bylo upřesněno v jaké, předpokládá se, že Ankara zaplatí za systém ruskými rubly, částečně tureckými dináry a také částečně třetí měnou, kterou může být čínský juan, japonský jen nebo švýcarský frank. Rusko rovněž chystá vytvořit nezávislý transakční systém jako alternativu SWIFTu, přípravy probíhají ve spolupráci s Čínou.

Facka pro neocony: Turecko jako členská země nakoupí ruský systém S-400 za jiné měny a obejde americké sankce na dolarové transakce uvalené na Almaz-Antey

Vladimir Putin vtipně poznamenal, že američtí partneři (aniž by řekl “židé”) se tímto přístupem střílejí ani ne tak do vlastní nohy, ale o něco výše. Jakmile totiž svět zjistí, že americký dolar není bezpečný přístav a americká vláda kdykoli a komukoliv zablokuje na SWIFTu dolarové transfery a zablokuje účty, tak v tom okamžiku přestane být dolar světovou rezervní měnou. Je to stejné, jako kdybyste měli peníze u banky, které už nemůžete věřit, co se stane zítra, jestli se vám podaří zaplatit kartou za nákup, anebo vám někdo platbu z politického rozhodnutí zablokuje. Vladimir Putin řekl naplno, že země světa se zbavují dolarových rezerv tak rychle, jak to jen jde. Nikdo nechce riskovat, že naštve americké páníčky a zítra se nedostane ke svým dolarovým rezervám. Rusko by nechtělo od dolaru odejít, ale je k tomu americkými partnery (čti americkými sionistickými židy) dotlačeno. Křivé nosy škodí, kde mohou. Vědí to všichni.

Diskusní panel Rusko volá!

Když Rusko prodává do členské země NATO svůj protiraketový komplex S-400, a dokonce ho prodává bez dolarové transakce a obchází tím sankce, je to facka do tváře americkým sionistům, až praskají čelisti a létají zuby. Potom se nemůžete divit, že židovský prezident Petro Porošenko-Valtzman na Ukrajině vyhlašuje válečný stav a buší do útoku proti Rusku poté, co na povel svých páníčků v New Yorku zinscenoval lodičkovou provokaci v Kerčské úžině. Za každou cenu chce vyprovokovat Rusko k útoku a Moskva jedná obezřetně, na hranice Ukrajiny bylo vysláno na 80 tisíc speciálů ruské armády a FSB, kteří mají zasáhnout proti Kyjevu, pokud by Porošenko-Valtzman zešílel a pokusil by se provést další přeshraniční provokaci, tentokrát na ruské pevnině [2]. Jenže jednoho takového šílence a Valtzmana máme i v Česku. Neuvěříte, co provedl.

Diplomatický skandál na ose Praha – Moskva z dílny Evropských hodnot a Černínského paláce

Český ministr zahraničí za ČSSD Tomáš Petříček způsobil diplomatický skandál a ohrozil bezpečnost České republiky, minimálně na úrovni diplomatické stability českého zastupitelství v Moskvě. V nedělním estrádním pořadu Otázky Václava Moravce na České televizi totiž oznámil šokující informaci, že jeho ministerstvo intenzivně jedná s ruskou stranou o snížení počtu ruských diplomatů na ruské ambasádě v Praze [3]. Jedná se prý o vysoký počet aut s diplomatickou značkou, že prý je to podezřelé. Dále se prý vede dialog i o tom, kolik diplomatický pracovníků potřebuje diplomatický status, protože počet diplomatů by měl odpovídat velikosti země. Podle informací Aeronetu, které jsme dostali včera večer z okruhu ministerstva zahraničí, ministr Petříček čerpal své poznatky mj. i z dokumentu Evropských hodnot a z článku Jakuba Jandy otisknutého v březnu tohoto roku na serveru Info.cz, jedná se o tento článek zde.

Tomáš Petříček (ČSSD), ministr zahraničí ČR

Informaci máme z důvěryhodného zdroje, nemáme důvod ji nevěřit. Je to naprostý skandál, když ministr čerpá informace z článků, které píše výkonný ředitel obskurního a pochybného nevládního think-tanku, aniž by si ověřil fakta a důvody, proč ruská ambasáda má vyšší počty zaměstnanců s diplomatickou akreditací. Na rozdíl od ostatních ambasád, třeba té americké v Praze, Rusové nezaměstnávají na konzulárních odděleních místní občany hostitelské země, ale vozí si s sebou z Ruska své vlastní zaměstnance pro práci na ambasádě a konzulátech. Dokonce i uklízečky na ambasádě mají ruské občanství, pane Jando a pane Petříčku. Ne, to není vtip, to je prostě ruský bezpečnostní protokol a ochrana před infiltrací ambasády. Ne, že by uklízečky měly akreditace, to je nesmysl, ale běžní konzulární úředníci, kterých jsou desítky, potřebují akreditace, pokud nejde o místní občany hostitelské země.

Rusové mají v Ženevě, v Zurichu a v Bernu dohromady 140 diplomatických akreditací, ale Petříčkovi v Praze připadá 120 na celé Česko moc

Rusové se bojí infiltrace a špionáže, nevěří cizím státním příslušníkům na svých ambasádách. Redakce Aeronetu byla podrobně seznámena s režimem na ostatních ambasádách Ruské federace, tak např. ve Vídni má ruská ambasáda více jak 106 zaměstnanců s diplomatickou akreditací, podobně jako v Praze, ve Švýcarsku mají ruské konzuláty a velvyslanectví dohromady více jak 140 diplomatických akreditací, a to jsou země, které jsou rozměrem i počtem obyvatel srovnatelné s ČR. Bohužel, srovnání se nevztahuje na životní úroveň, ta je v ČR na úrovni rozvojové země, čtvrtinové mzdy v ČR ve srovnání s Německem to jen potvrzují. A nejde jen o pocit, ale ČR byla do skupiny rozvojových zemí zařazena oficiálně už minulý rok, není to pomluva, více v článku zde.

Jakub Janda, výkonný ředitel Evropských hodnot.

Uměle vyvolaná hysterie v ČR, že Rusko má příliš mnoho lidí s diplomatickým pasem na ambasádě v Praze, je založena na hoaxu Evropských hodnot, který má za úkol šířit rusofobii a strach z Ruska, aniž by byla zmíněna fakta, proč mají ruské ambasády tolik diplomatických akreditací. Nepracují tam totiž čeští státní příslušníci, ale výhradně Rusové. A když se podíváte na americkou ambasádu v Praze, která zaměstnává více jak 300 zaměstnanců, tak si představte, kolik diplomatických akreditací by měli Američané, kdyby si vozili všechny své zaměstnance z USA. Jenže, to není to hlavní, proč o tom píšu.

Ruský diplomatický sbor je přesvědčen že za diplomatickou roztržkou stojí europoslanec Miroslav Poche

Ministr Tomáš Petříček je totiž člověkem a koněm Miroslava Pocheho, kterého Miloš Zeman odmítl jmenovat do funkce ministra zahraničí. Když se v neděli v pořadu OVM na ČT objevila výbušná informace, že Petříček a jeho ministerstvo jednají s Rusy o snížení počtu ruských diplomatických pasů a značek na autech, přišla šokující reakce přímo od ruského velvyslance v Praze. Velvyslanec RF Alexander Zmejevskij totiž o žádných takových rozhovorech neví a informace o snižování stavu diplomatických akreditací ho vyděsila.

Stejně tak reagoval i Andrej Babiš, který uvedl, že je to pro něho nová informace a nic o tom neví, nikdo to s ním nekonzultoval. My to však víme, pan ministr, pane premiére, čerpal z článku pana Jandy z Evropských hodnot! To je síla! To nevymyslíš. A takhle si lidé žijí v České republice, amatéři dělají zahraniční politiku, nezvolení a prezidentem odmítnutí kandidáti ovládají na vodítku své koníky, kteří nerozumí diplomacii. Není divu, že v Moskvě se nepěkně v pondělí večer mluvilo o panu Petříčkovi jako o “trollovi na vodítku pana Pocheho”, zdroj zčerstva informoval naši redakci, no není divu, protože snížení stavu ruské mise v Praze by bylo výstřelem do české nohy a v Moskvě by to bylo “oceněno” recipročním krokem pro české diplomaty v Moskvě a česká ambasáda by mohla v Moskvě rovnou zavřít.

Europoslanec Miroslav Poche, kterého Miloš Zeman odmítl jmenovat ministrem zahraničí. Tomáš Petříček je podle informací jeho zástupcem a prodlouženou rukou.

Jenže přesně o to možná Miroslavu Pochemu jde. Co nejméně komunikace s Ruskem na diplomatickém poli, ovšem tím více agrese, nenávisti a boje na poli válečném. Když vidíme, co provádí na Ukrajině pan Porošenko-Valtzman, už nás ani nepřekvapí, že jeho lehkou kopii máme i v ČR v podobě ministra zahraničí. Vyvolat a rozpoutat diplomatickou válku s Ruskem, bez vědomí premiéra ČR, na základě článku ředitele Evropských hodnot, to chce opravdu odvahu, anebo dávku šílenosti. Česko zničí fšecko? Nepochybně jde o zákulisní tah, jak poškodit prezidenta Zemana a jak zhoršit vztahy ČR s Ruskou federací. Nic jiného z toho totiž nebude, jenom poškození vztahů mezi dvěma slovanskými národy.

*České titulky v úvodním videu zapnete tlačítkem “CC” v liště videa.

Vážení čtenáři, pokud se vám líbí naše nepohodlné, necenzurované a faktograficky nekompromisní články, které označují a popisují fakta bez ideologického nátěru, přispějte prosím, podle svých aktuálních možností, do konce tohoto měsíce jakoukoliv finanční částkou na zachování provozu našeho serveru, a to na naší obvyklé darovací stránce zde. Přispět můžete bankovním převodem, PayPalem, BitCoinem anebo poštovní poukázkou na účet. Nezávislé a svobodné články nemohou vycházet bez Vaší podpory, protože nás sponzorují a financují pouze čtenáři jako jste Vy. Zatím jsme vybrali cca. 94% a do konce měsíce zbývá už jen 1 den. Nemáme za sebou fondy, neziskovky, státní ani evropské dotace. Nemáme granty od zahraničních nadací, bez Vaší pomoci tento projekt nepřežije. Děkujeme všem, kteří již tento měsíc přispěli, moc si vážíme vaší podpory!

-VK-

Šéfredaktor AE News

Zdroj: https://aeronet.cz/news/vladimir-putin-my-neodchazime-od-dolaru-to-dolar-odchazi-od-nas-rusko-proda-turecku-clenske-zemi-nato-protivzdusny-system-s-400-bez-pouziti-americkeho-dolaru-a-swiftu-brzy-takto-bude-rusko/