VIDEO Migrant dal v katedrále v centru Milána nůž na krk policistovi. Salvini chce tvrdý trest

17.08.2020 14:17

Itálií otřásl útok egyptského imigranta, který v milánské katedrále Narození Panny Marie (Il Duomo di Milano) napadl nožem jednoho ze strážníků a držel jej pak jako svého rukojmího. Zasahující policisté se rozhodli odložit své zbraně a s holýma rukama vyjít s útočníkem vyjednávat. Následný zásah ohodnotil český expert na sebeobranu.

Informace o útoku sdílela společně s videem aktivistka Monika Pilloni. Ve svém příspěvku píše, že strážníka napadl egyptský imigrant. Muže pak držel jako svého rukojmího za pomoci nože u jeho krku.

Útočník při vyjednávání působil, že není zcela při smyslech, hovořil například „o místnosti na spaní“.

Právě toho zasahující policisté využili. „Jdu s tebou hledat tuto místnost…“ řekl jeden ze zasahujících, aby se útočník zamyslel, načež další muž při odvedení útočníkovy pozornosti zasáhl. Během momentu se podařilo útočícího migranta znehybnit, odzbrojit a spoutat.

 

Policisté odmítli, že by šlo o terorismus, muž nyní čelí obvinění z únosu a kladení odporu.

Incident komentoval italský opoziční politik Ligy Matteo Salvini. „Otřesné. Díky státní policii za mimořádný zásah, díky kterému se zabránilo nejhoršímu, a byl zachráněn život. Doufám, že za to útočník zaplatí až do konce,“ sdělil.

Dále v ČR o incidentu informoval i zastupitel na Praze 3 Alexander Bellu (ODS). „Včera se v Miláně odehrálo toto drama, přímo v katedrále. Dokážete si tak představit, jaká diskuse okolo toho vznikla a co vše se v Itálii probírá. Imigrant + nůž + výhrůžka podřezání hlídky,“ popsal.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Migrant-dal-v-katedrale-v-centru-Milana-nuz-na-krk-policistovi-Salvini-chce-tvrdy-trest-633794