Rakousko je pro nás nyní překvapivě inspirací

07.02.2019 09:30
Předstírání demokracie vyžaduje, aby formálně existovalo pluralitní šíření informací a názorů. Ovšem jenom formálně. A tak ve velkých oficiálních médiích, která jako televize a rozhlas takzvaně veřejnoprávní žijí z našich daní a disponují mnohamiliardovými rozpočty jsou selektivně prezentovány jen jedny a údajně správné proevropské názory (panuje v nich očividně cenzura), alternativní internetová média mají být vyhladověna a likvidována.

Není tedy vůbec divu, že se u nás v mainstreamových médiích neobjevuje téměř nic z vládního prohlášení nové rakouské vlády: Například to, že vládnoucí koalice zásadně přehodnotí zákon o „urážce náboženského cítění“, který měl za vlád předchozích zajišťovat nekontrolované šíření muslimské ideologie a kriminalizovat každého, kdo se proti tomu ozval. Odsouzení muslimové za kriminální delikty budou vězněni ve zvláštních odděleních, aby neovlivňovali jiné vězně, a pokud to jen trochu půjde, mají si tresty odpykat ve své původní vlasti.

„Politický islám“ je v programu vlády „nekorektně“ označen za extrémistickou nauku, proti které bude nová rakouská vláda bojovat. Definuje ho takto: „Skupiny a organizace, jejichž ideologickým základem je islám a které sledují změnu politického a společenského uspořádání ve smyslu islamizace společnosti, přičemž odmítají naše pojetí právního státu.“ 
V Rakousku bude také zcela zakázáno financování náboženských spolků z ciziny. Islámské školky a školy budou v případě nedodržení závazných předpisů důsledně zavírány.

Žadatelé o azyl nebudou dostávat žádné peníze. Jejich vlastní hotovost bude naopak při podání žádosti o azyl zadržena na úhradu nákladů, a nebudou již ubytováváni v bytech ale v hromadných zařízeních. Úřady si budou kopírovat obsah jejich mobilních telefonů a žadatelé o azyl se budou muset starat o vlastní domácnost – tedy žádné úklidové a stravovací služby placené státem, jako je tomu i u nás. Když k tomu přičteme podstatné snížení sociálních dávek pro imigranty a radikální redukci „spojování“ jejich rodin, je pravděpodobné, že se muslimové pohrnou do Německa. Nebo k nám?

 

Rok, na jehož počátku stojíme, prostě nebude v Česku žádnou procházkou růžovým sadem. 
 I proto, že zatím není jasné, jak se bude vůči českým zájmům stavět premiér Andrej Babiš. Bude to záležet i na tom, zda využije zkušeností našich sousedů.

 

Zdroj a odkaz:vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/rakousko-je-pro-nas-nyni-prekvapive-inspiraci