Putin: Jako slušný člověk se někdy budu muset oženit (VIDEO)

21.12.2018 09:40

Putin: Jako slušný člověk se někdy budu muset oženit (VIDEO)

 
 
 
Putin: Jako slušný člověk se někdy budu muset oženit (VIDEO)

<< VIDEO >> Na výroční tiskové konferenci odpovídal na otázky ruský prezident téměř  čtyři hodiny před 1700 novináři. Vladimir Putin nevyloučil, že se dříve nebo později ožení, protože je slušný člověk.

 

Vladimir Putin, ruský prezident

 

21. prosince 2018 - 03:20

 

Vztahy s USA

Rozhodnutí prezidenta Spojených států Donalda Trumpa stáhnout vojska ze Sýrie považuje Putin za správné.

Vladimir Putin souhlasil s Donaldem Trumpem, že  teroristické seskupení Islámský stát (ISIS) je v Syrské arabské republice v podstatě poraženo. Ruský prezident přitom upozornil na nebezpečí přesunu teroristických aktivit ze Sýrie do jiných států.

Putin prohlásil, že neví, zda se uskuteční jeho setkání s Trumpem, ale je na něj připraven. Ruský lídr je toho názoru, že po politické změně v Kongresu se útoky na prezidenta USA obnoví.

Ukrajina

Hodně času věnoval Vladimir Putin otázkám vztahu Rusko-Ukrajina.

Ruský prezident je přesvědčen, že provokací v Kerčském průlivu se ukrajinský lídr Petro Porošenko pokouší řešit zvýšení svého ratingu v předvečer nadcházejících prezidentských voleb.

Podle slov Putina, o osudu zadržených ukrajinských námořníků rozhodnou výsledky soudního řízení. Zdůraznil, že poslední slovo bude mít soud. Putin uvedl, že Rusko nemá v úmyslu zabraňovat projíždění plavidel včetně vojenských Kerčským průlivem.

 

Ruský prezident podotknul, že snahy o řešení politických problémů Donbasu silou jsou odsouzeny k neúspěchu. Podle Putina, Rusko poskytovalo a bude i nadále poskytovat humanitární pomoc těmto územím.

 

Celá tisková konference v následujícím videu.

 
 

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)