Prosincové politické zamyšlení Jiřího Bezáka nad posledními událostmi doma i ve světě.

12.12.2018 19:01

Opět se nám blíží vánoce a lidé po celé Evropě shání dárky pro své nejmilejší. To však asi vadí islámským teroristům. Jeden z nich zaútočil ve Štrasburku, ve východofrancouzském městě, ležícím u německé hranice, a má na svědomí smrt nejméně 3 lidí a neupřesněný počet zraněných. Nezapomněl při tom běsnění údajně zvolat "Alláh akbar!". I přes zranění a všechna policejní opatření francouzské policie se mu nejspíše podařilo uprchnout z místa činu. 

Odkaz: zpravy.aktualne.cz/zahranici/utocnik-v-centru-strasburku-zabil-tri-lidi-je-stale-na-uteku/r~3f75bdd8fdcc11e8a470ac1f6b220ee8/?

Komentáře médií ze všech světových stran narychlo zaměstnává otázka zda údajný recidivista je terorista či pouze násilný kriminálník, a to v době kdy vrcholí Revoluce žlutých vest ne toliko ve Francii, ale už i v Belgii a Holandsku. 

Odkaz: www.narodninoviny.cz/video-francouzske-protesty-hnuti-zlutych-vest-se-prenesly-do-belgie/

Někteří lidé se spikleneckými teoriemi přišli na to, že Elysejský palác prezidenta Macrona, jenž tweetoval údajně o teroristickém útoku o 5 hodin dříve, než se skutečně stal, údajně to bylo způsobeno chybným nastavením času provozovatelem sociální sítě, se snaží francouzský prezident odvrátit veřejnou pozornost na něj a žluté vesty zástupnou nachystanou událostí. Inu jak se za starých časů říkávalo, na každém šprochu pravdy trochu, a proto možná "oblíbený Micron I.", jak mu přezdívají jeho odpůrci se možná tetelí blahem, že mainstream dostal obrovský náhradní úlovek - solokapra - v novém dlouhodobě sledovaném tématu médii, a to v islámském terorismu, jenž opět ohrožuje evropské vánoce.

Odkaz: zpravy.idnes.cz/strasburk-utok-konspirace-emmanuel-macron-antidatovany-tweet-twitter-zlute-vesty-gz5-/zahranicni.aspx?c=A181212_122136_zahranicni_kha#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zahranicni&utm_content=main

   To, že hrozila Revoluce žlutých vest přerůst v celoevropskou, nakonec není od věci. Únava evropských občanů zprofanovaným a zkorumpovaným systémem EU, založeném na svobodě podnikání a byznysu především nadnárodních korporací a několika stovek nejbohatších rodin světa a bank, a to na úkor chudých evropanů, jistě nese své plody zla. Stále platí poučka, že sytý hladovému nevěří a bohatý chce být ještě bohatší. A protože v dnešním kapitalistickém světě  zbohatnout se dá pouze na bídě chudých, je jasné, že 3 procenta nejbohatších lidí na světě se mají ještě lépe než zbývajících 97 procent pozemšťanů.

     Británii naopak nyní trápí odchod z EU. Brexit po anglicku je nějaký zdivočelý. Premiérka Mayová létá z ostrovů na pevninu a zpět jen proto, aby ten otřes Británie a EU zabouchnutím dveří v Bruselu nebyl tak tragický. Přesto ani ona není doma prorokem a tak sama neví, zda nepadne.

Odkaz: echo24.cz/a/SJcB8/mayove-hrozi-pad-konzervativci-dnes-budou-hlasovat-o-neduvere-lidryni-strany

 

   Nyní se vraťme ale na domácí politickou scénu, kterou mediálně živí dlouhodobě kauza Čapí hnízdo. Lepšolidé zjistili, že 17.11.2018 je jiná doba než v roce 1989, kdy stačilo na převrat vypustit jednu kolosální lež o údajné smrti jednoho studenta, myslím, že Šmída, jehož hrál agent STB Zifčák. Dnes už ani skuteční 3 mrtví z řad žlutých vest, při několika po sobě se opakujících víkendových nepokojích, nezpůsobí převrat ve Francii, natožpak v malé ČR.  Občané naší vlasti neskočili na špek Antibabišovcům a pád Babišovy vlády se nekonal, ani po vyhroceném mediálním lynči premiéra. A tak lepšolidé přišli s nóvem - Babiše politicky odrovnat na celoevropské půdě, konkrétně v Evropském parlamentu, jenž paradoxně právě sídlí ve Štrasburku, kde se shodou okolností odehrálo teroristické drámo.

Odkaz: www.novinky.cz/domaci/491882-on-line-jednani-europarlamentu-o-babisovi-zadne-dalsi-dotace-pro-agrofert.html

      Zdálo by se, že útočník ze Štrasburku je spojencem Babiše, ale věc se má úplně jinak. Za všechno přece může Putin a Rusko. Takže Vás milí občané a čtenáři nemůže překvapit ani tvrzení, že Putin rozpoutal Revoluci žlutých vest ve Francii.

Odkaz: www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Putin-Francii-podpaluje-Putin-padlo-Znalec-ted-tvrde-uderil-Lid-se-vyslovil-A-durazne-563012

     Politické turbulence v Evropě a u nás doma jistě budou pokračovat a po Kerčském incidentu, kdy Rusko zadrželo podezřelé ukrajinské lodě s agenty na palubě, nejspíše ani o vánocích se nebudeme nudit, protože mainstream a evropští politici se jistě postarají o to, abychom si mysleli to, co oni chtějí, abychom si opravdu mysleli a ne to co si ve skutečnosti o všem myslíme. 

     A pak, že "čučkaři" nemají pane prezidente Zemane pravdu. Vždyť se to v ČR "hemží ruskými agenty"!

Odkaz: www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Zeman-a-BIS-Erik-Best-si-troufl-vynest-vazne-zjisteni-o-Cesich-562895

     A tak nám milí spoluobčané nezbývá nic jiného, než se raději o vánocích dívat na hezké pohádky. Buďme rádi, že vysoká politika nám zatím nezavřela Mrazíka do trezoru, což nelze vyloučit při postoji některých českých protiruských politiků, typu Kalouska a Langšádlové. Vždyť i za to, že naše televize odvysílá Mrazíka stoprocentně může Vladimír Putin - na to vemte jed!

 

Autor: Jiří Bezák dne 12.12.2018

 

PODOBNÁ TÉMATA:

Historické zprávy: 

*

V pátek 30.11.2018 se konal v Argentině 

Summit G20 jenž přilákal velkou pozornost

 mezinárodního společenství

Rada bezpečnosti OSN 

zablokovala jednání o situaci v Kerčském průlivu

 1

Rada bezpečnosti OSN zablokovala jednání o situaci v Kerčském průlivu - o tom svědci výsledky hlasovaní.

Sedm členů hlasovalo proti schválení jednání, pro — čtyři, čtyři se zdrželi, jednání nebylo přijaté," uvedl zástupce ČLR, která předsedá v Radě bezpečnosti.

Dříve zástupce stálého představitele Ruské federace v OSN Dmitrij Poljanskij uvedl, že Rusko požádalo o naléhavé svolání otevřeného zasedání Rady bezpečnosti kvůli aktuálním událostem pro Zachování mezinárodního míru a bezpečnosti.

Zdroj: tass.com

 

* V pondělí 26.11.2018 propukla, po víkendovém incidentu v Azovském moři, velmi nebezpečná Kerčská krize mezi Ukrajinou a Ruskem 

Ve světle Kerčské krize je třeba se seznámit s hlasováním českých poslanců :

           13. schůze, 185. hlasování, 1. června 2018, 12:13
Vl.n.působ.sil MO ČR v zahr.operacích v letech 2018 až 2020:

 www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=67844

 

 

 

* 23.11.2018 - Česká vláda v pátečním hlasování o nedůvěře obstála.