Podivný „zákon“ Zákon o zásluhách Václava Havla

23.12.2018 20:13

Asi mnozí z nás netuší, že v rámci našeho současného právního systému mohou existovat zákony, které v podstatě uzákoňují kult osobnosti.

 Jedním z nich je „Zákon o zásluhách Václava Havla“.

Podivný „zákon“

Zákon o zásluhách Václava Havla byl přijat v roce 2012 na návrh tehdejší vlády za účelem uctění památky bývalého prezidenta Václava Havla. Znění zákona je:

„Václav Havel se zasloužil o svobodu a demokracii.“ 

Podobné zákony již byly přijaty v případě T. G. Masaryka, M. R. Štefánika a Edvarda Beneše.

Iniciace a příprava zákona

Informace o záměru tehdejší vládní koalice ODS, TOP09 a Věcí veřejných (VV) předložit zákon o zásluhách Václava Havla se objevily v médiích ihned v den Havlovy smrti, v neděli 18. prosince 2011. Karel Schwarzenberg preferoval znění „Václav Havel se zasloužil o svobodu“, Alexandr Vondra preferoval znění, že se Václav Havel zasloužil o republiku. Koaliční shodu na přijetí zákona potvrdil i Radek John za VV. V pondělí 19. prosince 2011 schválila vláda na svém mimořádném zasedání jednomyslně návrh zákona ve znění: „Václav Havel se zasloužil o svobodu a demokracii.“

Postoje k návrhu

Na tiskové konferenci vládní schválení návrhu zdůvodňoval předseda vlády Petr Nečas, legislativní akt prohlásila za důležitý i předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová. Předseda senátu Milan Štěch vyjádřil uznání Václavu Havlovi a prohlásil, že zákonu nebude bránit, poslanec za ČSSD Jan Hamáček uvedl, že pro zákon bude hlasovat. V návaznosti na existenci zákonů o zásluhách Masaryka a Beneše vyjádřil principiální souhlas se zákonem i Petr Gazdík. Kateřina Klasnová prohlásila, že Věci veřejné zákon podpoří.

Přijetí zákona

Poslanecké sněmovně vláda předložila tento návrh 27. prosince 2011 a zároveň požádala o jeho schválení ve zkráceném jednání, tedy již v prvém čtení. Dne 1. února 2012 jej Poslanecká sněmovna v prvním čtení schválila, pro byli téměř všichni ze 161 přítomných poslanců. 29. února 2012 jej schválil i Senát. Pro hlasovalo 52 senátorů z celkem 59 přítomných. Prezident Klaus zákon dne 16. března 2012 podepsal.

Zdroj: Wikipedia.org

Odkaz: www.narodninoviny.cz/zakon-o-zasluhach-vaclava-havla-vite-ze-existuje/

Kritický komentář:

Václav Havel lhal národu. Důkazy jsou v jeho projevech po roce 1989 a následných skutečných jeho krocích v prezidentském úřadě.

Tvrdil mimo jiné, že budou rozpuštěny vojenské pakty Varšavská smlouva a NATO. Prvně jmenovaný pakt byl opravdu zrušen, ale do druhého Havel na radu Albrightové ČR vehnal, a to BEZ REFERENDA.  První důkaz Havlovy demokracie, respektive diktatury. 

Hájil humanitární bombardování, přičemž jedním dechem kritizoval Čínu za obsazení Tibetu v 50. letech minulého století, ale válečné obsazení srbského Kosova paktem NATO v roce 1999, doprovázené předchozím humanitárním bombardováním Srbska, kdy mimo jiné byl americkým letectvem zasažen železniční most právě v době, kdy na něm projížděl civilní vlak, omlouval. Druhý znak licoměrnosti, pokrytectví a Havlovy diktatury. Diktátor vždy straní jedné straně a nesnaží se pochopit obě strany.

 

Václav Havel, jak správně poznamenal poslanec SPD Mgr. Volný, byl vlastizrádce. 

Zradil základní principy Československa, a to mírotvornou politiku, o niž se snažili Masaryk i Beneš. Zradil český i slovenský národ v době, kdy mělo být před rozpuštěním Federace vypsáno referendum o setrvání v jednom státním útvaru či nikoliv.  Zradil naši vlast i v době překotného vstupu do NATO, jen aby se zalíbil západním chlebodárcům. Zásadně zradil naši vlast i tím, že objektivně nezhodnotil možnost, po vystoupení z Varšavské slouvy, ukotvit naši ČR ve skupině neutrálních zemí, kde by ji bylo podstatně lépe než v NATO (Švýcarsko, Rakousko a Švédsko). 

Havel rovněž naivně destabilizoval československý zbrojařský průmysl, a tím zapříčinil nejen tehdejší nezaměstnanost, ale i ztrátu zahraničních trhů, které ihned obsadily nové spojenecké země (USA, Německo, Francie, Británie, Izrael atd.).

Ekonomicky zemi spolu s Václavem Klausem nechal zdevastovat, rozkrást a vytunelovat. Výprodej státního majetku , doprovázený korupčními aférami, způsobil, že naše vlast byla vržena mezi rozvojové země, kterou neokoloniálně ovládají nadnárodní společnosti bohatých zemí EU (Německo, Francie, Británie atd.) a USA.

Suma sumárum Václav Havel byl nejtragičtějším, velmi špatným a zároveň posledním prezidentem Československa a nejhorším prvním prezidentem České republiky.