Nového prezidenta Ukrajiny Zelenského již vyzvali k rezignaci!

24.05.2019 08:29

Nového prezidenta Ukrajiny Zelenského již vyzvali k rezignaci!

Nového prezidenta Ukrajiny Zelenského již vyzvali k rezignaci!

Prezident Ukrajiny Vladimir Zelensky byl vybídnut k odstoupení. Příslušná petice z 22. května byla zveřejněna na internetových stránkách hlavy státu.

 

Vladimir Zelenskij, zvolený prezident Ukrajiny

 

24. května 2019 - 04:52

 

Její autor Maxim Bezruk píše, že nově zvolený prezident ve skutečnosti nemá podporu 73% voličů, pouze konsolidoval protesty Ukrajinců.


„S využitím nedostatku smysluplných slibů lidem jste začal lidové vůli připisovat své vlastní rozmary. Situace je nepřijatelná, když „služebník lidu“ nemá vůči svým lidem žádné morální závazky, které vznikly ve volebním procesu,“ uvádí petice.

Petice ovšem velice strmě nabírá podpisy. Dosud ji podepsalo již více než 17 tisíc lidí z 25 tisíc nutných k posouzení. A do konce sběru podpisů zbývá 88 dní.

 

Ljaško nazval myšlenku referenda o jednáních s Ruskem zradou!

 

Zelenskij zvítězil ve druhém kole prezidentských voleb, které se konalo na Ukrajině 21. dubna. S výrazným náskokem předstihl tehdejšího prezidenta Petro Porošenka.

O měsíc později, 20. května, nově zvolený šéf státu nastoupil do funkce. Bezprostředně po uvedení do úřadu oznámil, že rozpustil Nejvyšší radu, a poté následující den podepsal vyhlášku o předčasném ukončení jejích pravomocí.

(kou, prvnizpravy.cz, petition.president.gov.ua, foto: arch.)

Zdroj a odkaz: www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/noveho-prezidenta-ukrajiny-zelenskeho-jiz-vyzvali-k-rezignaci/