Jak z koronakrize ven?

12.02.2021 06:47

   Může se zdát, že situace se stává neřešitewlnou. Opak je pravdou. To, že vláda Andreje Babiše nezískala podporu v parlamentu pro prodloužení nouzového stavu, není neočekávanou událostí, protože jednoduše řečeno: TAKTO TO DÁL OPRAVDU NEJDE! 

V čem  je tedy zakopaný pes? 

   Tak jak jsem několikrát uvedl i na Facebooku, vláda prostě ztratila důvěru občanů a opozice by ji ztratila taky, pokud by automaticky vládě umožnila prodlužovat nouzový stav do nekonečna.  Systémové řešení Semafor i PES selhalo a vždy to skončilo u toho, že vláda přijímala chaotická opatření, která nejenže  obtěžovala občany, ale stala se i inspirací pro mnohé vtipy.  

   Problém netkví v tom, jaká opatření nám pomohou z krize, ale v tom, jaká jsme jako občané ještě akceptovat po strastiplném roce zákazů, příkazů, nařízení a po době téměř nekonečného nouzového stavu.

    Východiskem z krize by paradoxně mohl být DIALOG , vedený mezi vládou ČR  a občanskou společností, zastoupenou Občanským hnutím VOLNÝ BLOK - SUVERENITA ČESKÉ REPUBLIKY.  Jde o to najít správný klíč k srdcím občanů České republiky pro společný zámek k otevření celé společnosti  k normálnímu důstojnému životu nás všech. Tato země bývala šťastným domovem zde žijících lidí do té doby, než politici a  k nám zavlečená epidemie změnili od základu život prostých lidí v peklo. Došlo k zavírání obchůdků, živností, restaurací, hotelů, barů, sportovních center, škol a dalších kulturních center společenského života lidu, což sebou přineslo stress, zlobu, finanční i psychické škody. Nezapomínejme ani na stres a psychické vypětí záchranářů, lékařů, zdravotních sester, hasičů i policistů, jakož i vojáků, kteří řešili nejen zvyšující se počet nakažených či nemocných jedinců, ale i dosavadní nedostatek kapacit, přetrvávající bohužel už z doby Nečasovy vlády, kdy nesmyslně byl snižován počet nemocnic, lůžek a dostupnost lékařské péčo už v době před kovidové. Připomeňme si dlouhodobý úbytek málo placených lékařů a zdravotních sester, kdy mnozí tito lidé po rušení nemocnic a jejich častého převodu na LDN, odcházeli za lépe placenou prací do sousedního Německa a Rakouska. Soustavný nedostatek tohoto zdravotního personálu byl časovanou bombou, která vybuchla zrovna v době, kterou nikdo zrovna neočekával, přesně před rokem, kdy tzv. pandemie začala ohrožovat Evropu. Proč používám výraz tzv. pandemie? Protože jsem přesvědčen, že jde o dělání velblouda z komára. Nemoc COVID-19 v žádném případě nepodceňuji, ale považuji ji za jednu z nebezpečných smrtelných nemocí tak jako jí je například rakovina nebo infarkt či chřipka a zápal plic. Ano, všechny tyto nemoci jsou těžce smrtelné, pokud postihnou jedince s nedostatečnou imunitou. Imunitní systém člověka je budován celý život a je ovlivňován životním stylem a prostředím, v němž daný jedinec žije. Pokud toto prostředí je nezdravé, plné splodin, stresu, nezdravé vody a stravy, nezdravého životního stylu sebe sama i jedinců v okolí, pak nelze se divit, že cca 13-20% populace je velice náchylná k úmrtí na koronavirové onemocnění COVID-19, a to i když více než 80% populace má jen malé příznaky onemocnění, podobné chřipce či jiné virové nákaze a nebo vůbec nepociťuje žádné příznaky. Pokud by šlo o pandemii, pak by tvrzení WHO, že jde na světě, při tomto onemocnění, v průměru o smrtnost 0,23% bylo , pokud by to nebyla vážná věc, směšné!  Ano jde o epidemii tak jako v případě různých chřipkových či virových epidemiích, ale jen s tím rozdílem, že o nemoci COVID-19 toho víme velice málo a tato neznalost v nás vzbuzuje pocit strachu a paniky, živené zkorumpovanými médií, která spolu s farmaceutickými firmami cítí v nastálé krizové situaci  příležitost, jak lehce a mohutně zbohatnout. Ano, přiznejme si to, že jde o megabyznys se strachem lidské populace.

     Pokud jsme schopni racionálně uvažovat, pak víme jednu podstatnou věc, a to sice to, že ačkoliv smrt našich blízkých nám lidí je velice deprimující záležitost, jde o přirozený přírodní výběr, kdy zdravotně slabší jedinci umírají proto, aby zbytek společnosti žil, pracoval a rozmnožoval se. Tím je zaručena budoucnost lidstva. Ačkoliv to zní hnusně, příroda ví co dělá a my lidé si pouze s pokorou a s láskou v srdci musíme uvědomit, že odjakživa je svět nebezpečné místo pro život. Chceme-li žít, pak proto musíme něco dělat. Je nesmysl říkat, že zaženeme koronaviry do kouta nebo, že je zlikvidujeme. Tak jako bacily a viry, jsou i koronaviry běžnou součástí našeho života. Pouze jsme si dosud neuvědomovali, že tu byli před námi, jsou tu s námi a nejspíše budou i po nás. Víme dobře, jak dopadají nesmyslné genetické pokusy lidských inženýrů. Pokusy s počasím, se zvířaty a nyní s lidmi. Je třeba býti opatrní a napřipustit to, aby cílevědomost lidí lidi zahubila! Moje babička, moudrá to žena, říkávala:" Žádný strom neroste do nebe!". A měla pravdu. Doporučoval bych více než 7 miliardám lidí, aby si přečetli ruskou bajku  O rybářově ženě. V té bajce je ukryta lidská moudrost, která mnohým nejen našim, ale i evropským politikům chybí. Ne nadarmo se říká, že pýcha předchází pád. My lidé si uvědomme, že jsme v tom obrovském vesmíru jen mravenečci. S pokorou přijímejme to, co nám příroda  dává a žijme sní ve smysluplné symbioze tak jako by ve smysluplné symbioze měla žít EU s Ruskou federací a nehledat jen důvody proč to nejde. Naučme se žít pozitivní život, plný radosti a lásky, přátelství a spolupráce, pokory a pocitu odpovědnosti za sebe sama. Budu-li já sám sobě odpovědný, každý jedinec, pak i celé lidstvo se naučí žít zodpovědně, a to nejen v době někým uměle vyvolané koronakrize. Za pár let se tomu možná zasmějeme, jak jsme byli bláhoví, že jsme nalítli nezodpovědným politikům a médiím, či farmaceutickým firmám, kterým jako vždy nešlo o zdraví a životy obyčejných lidí, ale o megabyznys. A O TOM TO CELÉ JE!

     Můj tatínek, který se vyjadřoval, jak mu zobák narostl říkával větu: " Kdo se bojí, se*re v síni!" .  Že by přece jen na té větě bylo kus pravdy?

Jirka Bezák  12.2.2021