Dalajláma prosí Evropu: Vracejte uprchlíky, jinak se stanete muslimskou baštou

14.08.2019 17:19

Dalajláma prosí Evropu: Vracejte uprchlíky, jinak se stanete muslimskou baštou

 
 
Autor: tva - 
27. 6. 2019
 • 
16:40

Dalajláma prohlásil, že „Evropa je pro Evropany“. Podle tibetského duchovního vůdce by se nejstarší kontinent mohl přitom brzy stát muslimskou nebo africkou baštou, pokud evropský aparát nepřistoupí k posílání migrantů zpět do země jejich původu. O jeho varování informuje web deníku Daily Mail.

 
 

Duchovní vůdce Tibeťanů, který od roku 1959 žije v indickém exilu, vyjádřil během rozhovoru pro britskou BBC názor, že by Evropa měla přijímat pouze „omezený počet“ uprchlíků. Podle něj je sice Evropa povinna přijmout ty, kteří potřebují pomoc, ale nakonec by se ti samí měli navrátit do svých domovů.

 

 

„Měli by pracovat na zlepšení stavu ve svých zemích“

„Evropské země by měly uprchlíkům pomoci tím, že je něco naučí, dají jim vzdělání a trénink. Ale cílem by měl zůstat jejich návrat domů. Zůstat může jen omezený počet, jinak by se Evropa stala muslimskou nebo africkou zemí. A to je nepřípustné,“ řekl.

 

Dalajláma na Hradčanském náměstíDalajláma na Hradčanském náměstí | Blesk:Martin Přibyl CNC

 

Není to poprvé, co se dalajláma vyjádřil k uprchlické krizi v tomto duchu. Minulý rok ve švédském Malmö například mluvil o tom, že migranti by měli především pracovat na zlepšení stavu v jejich zemích. Už tehdy navíc vyjádřil svůj názor, že „Evropa patří Evropanům“.

 

 
 

 

Odkaz a zdroj: www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/611262/dalajlama-prosi-evropu-vracejte-uprchliky-jinak-se-stanete-muslimskou-bastou.html?fbclid=IwAR0aqFrm0yg39F40ynzAEA1v5ImXTFrt0aiuvdPWhcn0zXSaVajyb07IY1k

Sledujte pořady Blesk Zpráv

Epicentrum S prezidentem v Lánech Ptám se, pane premiére

Redakce Blesk Zpráv pro vás každý týden od pondělí do čtvrtka připravuje pořad Epicentrum s rozhovory na aktuální témata. Kromě toho vám pravidelně přinášíme názory prezidenta Miloše Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech a zpovídáme i premiéra Andreje Babiše.