Březen 1939 začal v létě 1935 - ČÁNEK S NAŠÍM DŮLEŽITÝM KOMENTÁŘEM

05.03.2019 04:26
Březen 1939 začal v létě 1935

<< SERIÁL (1) >> K 15. březnu 1939 vedl také manifest vlezdoprdelismu z července 1935. Toto tvrzení je jistě překvapivé, ale racionální.

 

Adolf Hitler na Pražském hradě

 

4. března 2019 - 11:05

 

Němečtí militanti pečlivě četli v reakcích evropských států jak byly ochotné k aktivní obraně svých zájmů a zájmů svých spojenců a zájmových regionů.

 

Stín Mnichovské dohody v roce 1938 a okupace česko-moravského životního prostoru z 15. 3. 1939 se začal zvedat zcela viditelně – oficiálně již v roce 1935, uvedl k březnové okupaci v roce 1939 Čech a Moravy pro Prvnizpravy.cz František Roček.

 

Němečtí a italští političtí analytici (a tudíž i politici jako jakýsi Hitler) získali zásadní signály neschopnosti evropských mocností jednat v širších a dlouhodobějších souvislostech.  


Nechci prezidenta Edvarda Beneše zesměšňovat. Kritika kroků československé diplomacie je věcná. Osobně pro mne jako autora tohoto textu je to důkaz, že již v roce 1935 si Beneš uvědomoval v jak tragické/bezmocné situaci je vedení československého státu.

Československá politika přísné neutrality v italsko – habešském konfliktu byla od roku 1935 motivována vlastními zájmy Československa ve středoevropském prostoru, se snahou nepopudit italský fašistický režim. Tím se vlastně Československo obrátilo proti Habeši, je uvedeno v časopisu Historie a vojenství č.2/1991 ve studii Juraje Chmiela „Československý zbrojársky priemysel a taliánsko – etiópský konflikt, str.40-64) Autor upozorňuje, že přepadení Habeše bylo selháním kolektivní bezpečnosti. 

 

Postupně vykrystalizovaly protikladné zájmy dvou velmocí Francie a Velké Británie, jimž se musela přizpůsobovat československá politika. Francouzská vláda podporovala Benita Mussoliniho, aby tak oslabila svého britského rivala v Africe a na Blízkém východě a současně aby si naklonila svého fašistického souseda…Velká Británie naproti tomu spatřovala v italské agresi přímou hrozbu svému koloniálnímu panství v Africe a ohrožení cesty do Indie.

 

Pokud někdo je pyšný na to, že z Československa se dostaly nějaké zbraně do poloviny roku 1935 do Habeše, a tím zlepšily mizernou situaci ve výzbroji habešské armády, jednalo se jenom o obchod a shodou okolností z Československa. Nebyla to žádná demokratická aktivita československé demokratické vlády.


Něco jiného jsou principy mezinárodního práva v Paktu Společnosti národů a pragmatická spolupráce s Francií, aby mohlo i Československo těžit ze snahy Francie o udržení status quo ve střední Evropě. Československo potřebovalo francouzskou podporu kvůli maďarským tendencím vůči Slovensku a německé snaze o pohlcení Rakouska. Důležité bylo i zachování pokud možno přátelských vztahů s Itálií.
Marně. Na podzim 1938 se Československo dočkalo téhož přístupu jako Habeš v roce 1935 od Italů, Francie a Velké Británie.

 

Habeš byla na okraji zájmu československých politiků. Ani zastoupení jsme tam neměli, sice byla podepsána obchodní dohoda v prosinci 1934, ale nebyla ratifikována, protože mezitím došlo k válce. Firma Sellier & Bellot dodávala v třicátých letech loveckou a sportovní munici, v roce 1935 uzavřela habešská vláda s firmou dohodu na dodávku 4 milionů nábojů. V březnu 1935 dohodu vláda schválila, ale v dubnu vzala  rozhodnutí zpět na přání ministerstva zahraničí.

 

Zbrojovka Brno chtěla dodat do Habeše starší pušky a kulomety, ale ani k tomu v roce 1935 nedala vláda souhlas. Československý vlezdoprdelismus dokládá fakt, že o embargu byla informována italská vláda.

 


Manifest vlezdoprdelismu

 

Ministr zahraničí Edvard Beneš rozhodnutí o zachování neutrality poslal 26. 7. 1935 do 16 evropských zemí. Být německým analytikem, jásal bych. Aniž to Beneš zamýšlel, již v roce 1935 oficiálně oznámil, že Československo je bezmocnou loutkou neschopnou vlastní politiky. Cesta k Mnichovské dohodě a k okupaci 15. března 1939 začala vlastně 26. 7. 1935:

 

„Postavení československé vlády v habešsko – italské konfliktu:

1.Československá vláda zachovává a bude zachovat, možná do samého konce, přísnou neutralitu. K tomuto rozhodnutí je vedena nutností zachovat ve střední Evropě existující situaci, udržet nejlepší možné vztahy s Itálií, nekomplikovat další vyjednávání o rakouském problému konfliktem nebo napětím mezi Itálií, ČSR nebo Malou dohodou a ponechat si v této záležitosti do budoucna zcela volné ruce, ať už v jakémkoliv smyslu.
2.V důsledku toho se vláda vyvaruje všech vyjádření pro či proti Itálii, a pro či proti Habeši. Nezúčastní se žádného zákulisního jednání pro či proti. Žádám všechny naše představitele, aby se těmito nařízeními striktně řídili.
3. Náš představitel v Radě Ligy národů bude zachovávat stejný postoj, zdrží se všech prohlášení a diskuzí pro nebo proti, rovněž takových, jež by mohly být interpretovány jako intervence či zasahování.

 

4. Pokud se na program jednání Rady Ligy dostane nějaká rezoluce, bude náš představitel hlasovat stejně jako Francie, zejména pokud dojde ke shodě mezi Francií a velkou Británií. V každém případě bude naše vláda respektovat práva a závazky Ligy národů také v tomto konfliktu, avšak nebude se v něm aktivně či iniciativně angažovat. V současné době leží tato povinnost na Velké Británii.“

Neutralita znamenala nechat volné ruce silnému útočníkovi – fašistické Itálii. Benešův vlezdoprdelismus potěšil všechny evropské mocnosti vůlí nic moc neřešit. Proto se nelze divit, že byl Beneš 9. září 1935 zvolen předsedou Valného shromáždění Společnosti národů.  

 

V kontextu oznámení z 26. července 1935 to zní komicky: Jeho hlavním cílem mělo být vyřešení italsko - habešského konfliktu.

 

Měsíc po jeho zvolení Italové vtrhli do Habeše a Beneš nezklamal – jeho projevy postrádaly rozhodnost a připravenost na co nejtvrdší postih útočníka.

 

Sice 11. října 1935 Společnost národů rozhodla, že embargo do Habeše ruší. Jenže, záměrná liknavost československých kompetentních institucí nevedla k žádným důležitým dodávkám zbraní do Habeše.

 

Vlezdoprdelismus pokračoval až do hořkého konce, neboť 15. dubna 1938, na naléhání velvyslance v Itálii Františka Chvalkovského Československo uznalo italskou okupaci Habeše, a dokonce dříve než Britové a Francouzi. Italové na podzim 1938 se nám za to odvděčili Mnichovskou dohodou…

 

Naproti tomu Habeš po 15. březnu 1939 nepřestala uznávat existenci suverénního Československa.

 

 

Když došlo k mnichovské zradě, aniž o tom kdokoliv řekl oficiálně jediné slovo, bylo jasné, že bude jenom otázkou času, kdy Hitlerova klika nechá obsadit zbytek Československa. Zvláště, když ztratilo většinu pohraničních opevnění, a armáda je demoralizována mnichovskou zradou.

 

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.) Odkaz a zdroj:www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/brezen-1939-zacal-v-lete-1935/ 

 

Náš komentář: 

Stejný vlezdoprdelismus praktikuje vůči Západu a USA  vláda České republiky.

1. Vstup do NATO byla první kardinální hloupost neboť ČR mohla být uprostřed EU neutrální zemí tak jako ostatně je Švýcarsko a Rakousko!

2. Uznání Kosova nezávislým státem na nátlak USA - druhá hloupost české vlády. Kosovo neuznaly například Slovensko a Španělsko - spojenci v EU a NATO!

3. Odsuzování Ruska za návrat Krymu pod ruskou svrchovanost Českou republikou znovu na nátlak Západu. V této záležitosti Rusko postupovalo v souladu s přáním obyvatel samostatného Krymu, jehož občané rozhodli o vystoupení z Ukrajiny zcela demokraticky a v souladu s tehdy platnou ukrajinskou ústavou, tzn. zcela legitimně a po právu!

4. ČR opět hloupě dráždí VELMOC Čínskou lidovou republiku tzv. "Tibetskou otázkou." vyvěšováním tibetských vlajek - neexistujícího státu. I kdyby nakrásně právo na sebeurčení  tibetského lidu bylo umožněno, k čemu by došlo? Po odsunu čínských vojsk s Tibetu, a to samé platí i pro Ujgury, území by se stalo terčem radikálního Islámu, ISS a možná i Talibánu, tak jako je tomu v indickém obsazeném státu Kašmír pákistánem, kde rovněž teroristé si dělají co chtějí a přitom Západ, USA a vazal ČR neprotestuje proti dlouholetému právně nepodloženému existování loutkového státu Azad Kaschmir.

5. Česká vláda a bohužel i prezident Zeman vlezdoprdelnicky podpořili prezidentského samozvance Guáidoa, opět na nátlak USA, které vehementně se snaží o svržení legitimního venezuelského prezidenta Madura - důvod je nabíledni. USA nepotřebují mít ve Venezuele druhého Fidela Castra a navíc potřebují ke svému obohacení mít přístup k venezuelské ropě, které je údajně v této zemi nejvíce na světě. Vláda ČR zase vlezdoprdelnicky potřebuje, aby se do Bílého domu po Havlovi dostal na půlhodinovou audienci Babiš, což by zatrhlo tipec zdejší antibabišovské opozici, když se dosud takto "nezadařilo" Zemanovi. Jakou cenu za to půlhodinové divadlo ČR zaplatí? - Dostavbou Temelína americkou firmou Westinghouse???

Takto bychom mohli pokračovat. Všechny československé a české vlády se po tzv. Sametové revoluci chovaly vůči Západu a zejména USA když ne vlezdoprdelnicky tak alespoň servilně. A výsledek? Jsme vazalskou, novodobě otrockou kolonii Bruselu a Washingtonu. Přes 300 miliard Kč každoročně opouští na dividendách tuto krásnou zemi oficiálně. Kolik neoficiálně dalších stovek miliard tuto ekonomicky zuboženou zemi opouští neoficiálně? Například předražením služeb mateřské zahraniční nadnárodní společnosti vyfakturováním dceřiné společnosti v ČR??? 

 A do toho ty krátkodobě prospěšné diplomatické přešlapy české vlády vůči budoucím světovým velmocem Číně a Rusku, které nás dlouhodobě zejména ekonomicky silně poškodí. I mnoha lidmi odsuzovaná německá kancléřka Merkelová je moudřejší než celá česká vláda , protože si uvědomuje, že čínská ekonomika každoročně rostoucí průměrně téměř 6 procenty bude brzo největší a nejmocnější ekonomikou světa, a to v době, kdy USA těžko zdolávají alespoň 2 procentní růst ekonomiky a EU sotva 1% růst. Je třeba si nalít čistého vína! Tato česká vláda, podobně jako ty předchozí vlády po roce 1989, postupně se stávají čím dál více odtržené od reality a žijí si ve svém vysněném virtuálním světě. Bohužel tíživý dopad této krákozraké politiky dolehne na tu nejchudší část české populace - dolních 9 milionů. Oligarchové a přisluhovači Západu jsou již ekonomicky a finančně  "za vodou"!

  Dalším nebezpečným mementem českého vládního vlezdoprdelismu je to, že tato a předchozí české vlády jsou schopné jít v řiťolezném otvoru jít tak daleko, že klidně podpoří i odstartování 3.světové války USA a NATO vůči Rusku a Číně. Za dané situace, kdy v EU roste odpor vůči bruselským byrokratům, vůči bruselskému despotismu a aroganci, bude pro občany ČR mnohem prozíravější nevolit do europarlamentu vlastizrádné europoslance, kteří například 18.5.2017 hlasovali za přijetí sankcí vůči ČR za to, že odmítla přijímat podle bruselských nařízených kvót "ilegální" migranty přerozdělované z jiných zemí EU, kde se jich díky benevolenci tamních vlád mnoho nahromadilo. Z 21 europoslanců se vlastizrádně zachovalo 12 tím, že proti své vlasti zvedli ruku při dotyčném hlasování. Byli to údajně tito europoslanci: 

Pro uvalení sankcí na ČR za nepřijímání migrantů hlasovalo v EU 18.5.2017 těchto 12 vlastizrádců z 21 českých europoslanců www.euroskop.cz/8978/sekce/cesti-europoslanci/:

 

1. Telička Pavel (ANO)

2. Ježek Petr (ANO)

 3. Charanzová Dita (ANO)

4. Dlabajová Martina (ANO)

 5. Zdechovský Tomáš (KDU - ČSL)

 6. Šojdrová Michaela (KDU - ČSL)

 7. Svoboda Pavel (KDU - ČSL)

 8. Štetina Jaromír (TOP09)

 9. Niedermayer Luděk (TOP09)

 10. Polčák Stanislav (STAN)

11. Poc Pavel (ČSSD)

12. Poche Miroslav (ČSSD)

 

Tak hlasují naši volení zástupci v EU - proti zájmům ČR! Je to skvadra vlastizrádců, kteří by se měli vzdát občanství a zažádat si o německé, když s nimi táhnou za jeden provaz. Dobrovolně hlasovat proti vlasti je vlastizrada a král by je za to nechal bez milosti popravit. Škoda, že nemáme krále.


Závěrem komentáře se nabízí otázka. Pokud půjdete občané ČR v květnu k volbám do Evropského parlamentu , koho budete volit? Pokud si vyberete ze stávajících 9 parlamentních stran, komu dáte přednost? ANO, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN, jejichž europoslanci hlasovali proti NAŠÍ VLASTI???  Nebo dáte hlas někomu ze zbývajících stran? ODS, ČPS, SPD a KSČM?  Zajímejte se o to, zda Piráti nejsou jen mladou krví TOP 09! Pak už zbývá si vybrat pouze ze 3 vlastenecky laděných stran. Pravicová ODS, středová SPD a levicová KSČM.  To jsou jediné 3 strany, které český národ v EU nepodrazily nebo  doufám, že nepodrazí. PŘEMÝŠLEJTE O TOM ČEŠTÍ OBČANÉ SE VŠÍ VÁŽNOSTÍ SITUACE VE SVĚTĚ A VOLIT ROZHODNĚ JDĚTE!!!